НАЙ-НОВИ:

Ясен Петров обяви целите си за националния отбор по футбол

Специалистът Ясен Петров беше представен официално като национален селекционер на България на пресконференция днес. Той позира с фланелката на представителния, предаде Gong.bg.

„Тръпка е, че съм пред вас отново. Осъзнавам с какво се захващам, но никога не съм бил далеч от българския футбол. В Китай на телевизора гледах местното първенство, а на лаптопа ми – мачовете в българското. Починах си година и шест месеца. Наблюдавах българския футбол и националния отбор”, обяви Петров.

Той посочи, че не е спирал да се интересува от това какво се случва у нас. Допълни и, че е имал вариант да работи в Китай.

„За мен е чест да съм тук, не се замислих, не става въпрос за пари, а да върнем някаква искрица. Имиджът в последните години спадна. Колкото ме вълнува пряко мен националния отбор, толкова вълнува и привържениците на българския футбол. Това е колективен спорт – да дадем искрица ще е радост. Ще направя всичко възможно да върнем усмивките на хората“, заяви още новият селекционер.

„Познавате Жоро Шейтанов, с когото съм работел. Костадин Видолов. Има ново момче – Алекс Георгиев, с когото работих в Китай. Това е екипът ни. Ще дадем всичко от нас. Говорих и със селекционера на младежкия национален отбор”, обясни още Петров.

Според него трябва да има добра атмосфера, която да бъде пренесена и върху футболистите. „Желая да имат самочувствие и да нямат страх. Много ми се иска да не ги подценяваме, да имат самочувствие. С тях трябва да постигнем успехи и да им вярваме“, категоричен беше новият треньор.

Той допълни, че ще бъде даден шанс на млади играчи, като обясни, че ще му се наложи да пътува и да наблюдава. Необходимо било да се говори с почти всички отбори. „Ще отидем да видим как се готвят, ще трябва да реагирам по много бърз начин, за да има повече време за работа”, смята Петров. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Районният съд в Сандански наложи ограничителна заповед спрямо бащата на…