Ясен е извършителят на убийството в Русе, станало след бурен купон и скандал

Млад мъж беше намушкан смъртоносно с нож в гърба на улица в Русе. За тежкото престъпление е задържан 34-годишният В.А., който бил познат на жертвата, съобщава „Телеграф“.

Убийството е станало малко след 22,30 часа на 8 октомври на улица „Света Петка“ в квартал „Новата махала“.  Преди да се случи това, в дома на жертвата на улица „Даскал Аврекий“, се събрала компания – общо четирима мъже и две жени.

В. В. купил преди една седмица тази стара къща от възрастна жена, която се преместила да живее при дъщеря си в Пловдив.

„Виждали сме това момче само един-два пъти – като купи имота и после, когато дойде с една кола да пренесе багаж. Изобщо не се познаваме. Предполагаме, че са се събрали, за да отпразнуват покупката, пийнали са малко повече и са се скарали за нещо“, разказаха съседи.

Мъжът в Русе бил нападнат в гръб, хукнал, но убиецът го направил на решето

Късно вечерта във вторник жители на квартала чули викове за помощ. Някои излезли от домовете си и видели по улицата да бяга бос мъж, гонен от друг. Преследвачът застигнал жертвата си пред гаражи, съборил го и започнал да го ръга с нож. След това хукнал в посока към църквата „Света Петка“.

Полицаите успели да задържат убиеца. Той им показал на кое място в двора на църквата е захвърлил ножа.

По неофициална информация убитият е зет на небеизвестния в ромските среди Йоско. Той оставя малко дете сираче, а семейството му е в шок от трагедията.

„Най-вероятната версия е битов скандал, но, както обикновено, работим и по други версии“, коментира директорът на полицията в Русе старши комисар Теодор Атанасов.


image0 (9K)