Япония и Сенегал завършиха без победител в здрав мач

Япония и Сенегал завършиха наравно 2:2 в мач от група Н на Мондиал 2018. Двата отбора спечелиха първите си мачове в групата, а точката помежду им дава големи шансове и на двата състава да продължат в следващата фаза.

Двубоят бе равностоен и ремито бе логичен завършек на стадиона в Екатеринбург.

[ad id=“225664″]

Тимът на Сенегал започна по-агресивно и заслужено поведе в 11-а минута след груба грешка в защитата на японците. Лошо изчистена топка от защитник на Япония попадна в Сабали, който стреля остро, вратарят Кавашима изби право в краката на Садио Мане, след което кълбото се озова в мрежата.

Постепенно японците изравниха играта и в 34-а минута стигнаха до попадение. Точен бе Такаши Инуи, който реализира с хубав фалцов удар.

Втората част започна като първата – с натиск на Сенегал. Баду Ндиайе и Мбайе Нианг опитаха удари, но не намериха целта.

Последваха силни минути за Япония, като най-добрата възможност за гол се откри пред Юя Осако, който в 60-а минута не успя да засече отблизо топката след прострелно центриране от дясно.

[ad id=“263680″]

Четири минути по-късно авторът на попадението за Япония Инуи бе изведен на стрелкова позиция, но ударът му намери сглобката на вратата на сенегалците.

Сенегал поведе отново в резултата в 71-а минута, когато след хубава атака на Юсуф Сабали от ляво 19-годишният Муса Ваге бе оставен непокрит в наказателното поле и с прецизен удар реализира за 2:1. Попадението е първо за играча с националната фланелка.

[ad id=“236993″]

Веднага след гола селекционерът на Япония реагира със смяна, като пусна в игра ветеранът Кейсуке Хонда на мястото на Шинджи Кагава. Този ход се оказа решаващ и именно Хонда изравни в 78-а минута. Хонда засече отблизо подаване в наказателното поле за 37-ия си гол за Япония.

ЯПОНИЯ-СЕНЕГАЛ 2:2

0:1 Садио Мане 12′
1:1 Такаши Инуи 34′
1:2 Муса Ваге 71′
2:2 Кейсуке Хонда 78′

стадион: Екатеринбург Арена
зрители: 32 572
главен съдия: Джанлука Роки (Италия)


image0 (9K)