Явор Нотев: Волен Сидеров няма претенции към овакантения пост на Валери Симеонов

Според зам.-шефа на парламента Патриотите ще търсят съгласие на утрешния коалиционен съвет

„От патриотичното обединение не можем и не бива да заявяваме като цена за продължаване на участието ни в управлението броят и разпределението на вицепремиерските постове. Това е несериозно и недалновидно.“ Това заяви в ефира на БНР зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев и депутат от „Атака“.

„Тези протести и искания, които могат да се обобщят около претенцията „не мога повече така“ и „смяна на системата“, то в крайна сметка всички тези призиви намират отговор в отдавна поставени основни разбирания на лидера на „Атака“ за промяна на стандарта на живот в страната, включително с негови искания, които бяха категорично и от мнозинството отхвърлени за увеличаване доходите на хората, увеличаване на заплащането на почасовата ставка и за увеличаване на заплатата до поне средната минимална заплата за Европа. И увеличението на пенсиите, и на заплатите бяха коментирани като недостижима цел и нереалистична. Сега виждаме, че българите не желаят да живеят със стандарта, който им отреждат по-ниските доходи и те се превръщат в изключителен проблем“, коментира Нотев.

,,Волен Сидеров не претендира за вицепремиерския пост на Валери Симеонов“, категоричен е Нотев.

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов смята, че Волен Сидеров трябва да потърси своята лична отговорност за спада на доверието към Патриотите. Веселинов също бе гост на Националното радио.

„Ние през цялото време сме се опитвали да работим, предлагали сме идеи в парламента, защитавали сме ги. Като изключим нашето участие, през останалото време занимавахме обществеността със скандали и беше абсолютно логично да се стигне до тук. Наистина имаме фундаментален разговор – как продължаваме и изобщо продължаваме ли заедно, можем ли да се обединим около тези приоритети, които са ни събрали, и най-важното – можем ли да ги реализираме. Аз не виждам през последните месеци ние реално да работим заедно“, разкри Веселинов.

Представителят на ВМРО изрази надежда трите партии да бъдат заедно на европейските избори.


image0 (9K)