НАЙ-НОВИ:

Юнкер посече Лондон за “Брекзит”

Физическата граница с Ирландия ще се върне, ако Великобритания напусне Европейския съюз без споразумение, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в ексклузивно интервю за телевизия Скай нюз.

Той посочи, че не би искал да бъде архитект на излизане без сделка, но че Европейският съюз ще трябва да действа, за да защити здравето и сигурността на своите граждани.

Жан-Клод Юнкер разкритикува депутатите, които “забравят историята” на мира в Ирландия, постигнат чрез споразумението от Разпети петък, като ги предупреди, че ако се възстанови физическата граница “историята ще се върне незабавно”.

В интервюто председателят на ЕК отхвърли твърдението, че ЕС би бил отговорен за връщането на насилието по време на конфликта между Северна Ирландия и Република Ирландия.

Юнкер подчерта, че “ЕС по никакъв начин не е отговорен за каквито и да било последици от Брекзита – това беше британско решение”.

,,ЕС не напуска Великобритания, Великобритания напуска ЕС”, заключи Юнкер. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Съпругата на 57-годишният мъж, който стреля с пистолет в жилищен…