Манолова: Ще положа всички усилия работниците от „Ремотекс-М“ да получат заплатите си

„Тук съм, за да гарантирам, че ще положа всички усилия този път процедурата по несъстоятелност да започне и да можете да си получите парите от Фонда за гарантиране на вземанията.“

Това заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес в Раднево, където се срещна с над 100 работника от фирма „Ремотекс-М“, които подадоха сигнал в безплатната приемна за граждани.
Предприятието не е изплатило на над 300 служители трудовите възнаграждения за шест месеца.
Манолова обясни, че има законова възможност служителите да получат заплатите си, независимо, че управителите на фирмата вече не са вписани като такива.
„Съдът разпореди да се внесат такси, за да се назначи особен представител и делото да продължи, тъй като управителите на дружеството са заличили имената си. Таксата е внесена от други фирми, към които „Ремотекс“ има задължения и следващото дело ще е на 11 февруари“, каза още тя.
Работниците заявиха, че ако до 11 февруари процедурата по несъстоятелност не е започнала, на 12 февруари ще излязат на протест и ще затворят пътя за Стара Загора.
„Заедно с колегите ви присъствахме на делото по несъстоятелност във вторник в София. Делото за несъстоятелност е заведено от Инспекцията по труда, която не се яви в съда, а заради поведението на ръководството на фирмата делото се отложи за пореден път“, добави Манолова.


image0 (9K)