Ще познаете ли д-р Огнянова тук? А д-р Ковачев?

Филмът „Смъртоносна надпревара“-„Отвъд анархията“ се снима у нас, което обяснява и силното българско присъствие на екрана.

Като крал насред хаоса виждаме актьора Велислав Павлов (познат ни от „Откраднат живот“ в ролята на д-р Марио Ковачев) в новото попълнение на франчайза. Прикрит зад маската на Франк(енщайн) носителят на „Златна роза“ надява пръстена череп на седемкратния победител във взривоопасните ралита, организирани в града затвор – дом на изроди, забавляващи се със смъртта на ближния. И макар вцепеняващите очи на звездата ни да предизвикат един специфичен гъдел на патриотизъм у нас, то героят му всъщност е озвучен от американския актьор Нолан Норт.

Макар и само с няколко реплики, състоящи се основно от псувни, с участие се разписват още Дария Симеонова и Диана Димитрова (д-р Зорница Огнянова). За разлика от тази на Павлов ролите им на талисмани, разположени на дясната седалка на возилата в ралито, са на принципа „мигни и ще ги пропуснеш“.

С периодични кратки включвания могат да се похвалят и моделът, преквалифицирал се в актриса – Диляна Попова, както и любимецът на телеманите от „Под прикритие“ Мариан Вълев, дегизирал се тук с козя брадичка. Двамата намират смъртта си още в началото на надпреварата.

Освен с българската следа и тук-там някоя експлозия, продукцията не грабва вниманието с абсолютно нищо.

Предвидим сюжет и диалог, сведен до минимум.


image0 (9K)