Ще отнемат ли другите деца от учителката, удушила новороденото си бебе

Социалните служби в Горна Оряховица са се самосезирали по случая с учителката, удушила новороденото си бебе. Те ще решават дали да отнемат останалите й 3 деца.
„Законовият срок за проверката е 10-дневен, но при такива екстремни ситуации, екипът ще се постарае да представи заключението си в по-кратък срок“, заяви пред dir.bg  директорът на „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица, Боряна Кирилова.

34-годишната учителка Венелина Петкова от ОУ „Климент Охридски“ в село Виноград е родила в парк в Горна Оряховица в четвъртък следобяд. Бебето й бе открито удушено в багажника на семейната кола. Сигналът до полицията бе подаден от гинеколозите в местната болница, където Петкова била приета с кръвоизлив след раждането. Аутопсията на новороденото момченце показва, че то е било родено живо и по-късно удушено с ръце.

На друя ден прокуратурата повдигна обвинение срещу учителката, която има още три момчета, за убийство, извършено от майка върху рожба. Предвиденото в закона наказание е до 3 години затвор.

„Това, което ще направим, е да говорим с бащата на трите деца, както и с бабите и дядовците. Ще направим опит да говорим и с майката, както и със самите деца, ако ни бъде позволено, защото те са изключително притеснени. На база на цялостната оценка ще решим да има риск за момчетата и дали са необходими мерки за закрила, включително извеждане от семейството“, каза директорът на „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица, Боряна Кирилова.
Тя увери,  че социалните служители трябва да преценят много внимателно кое е най-добро за децата, за които сега се грижи бащата Христо. Кирилова допълни, че до момента в социалните служби не е имало сигнал срещу семейството на Петкова.

[ad id=“255238″]

Бащата Христо Петков вече бе разпитван от полицията. Той отрича да е знаел за бременността на съпругата си. По случая са назначени множество експертизи.


image0 (9K)