НАЙ-НОВИ:

Ще засенчи ли Меган Маркъл бъдещата си етърва Кейт Мидълтън?

Ще наруши ли традициите на британската монархия, ще сбъдне ли мечтите на милиони афроамериканки да имат своя принцеса, ще устои ли на думите си да мине под венчилото с модерна и семпла рокля?

[ad id=”263680″]

Меган Маркъл е тазгодишното доказателство, че по Коледа стават чудеса. Разведена, с тъмна кожа, католичка и американка, тя е на път да стане новия член на британското кралско семейство, след като с принц Хари официално обявиха годежа си.

Маркъл е родена на 4 август 1981 г. в Лос Анджелис.

Баща й е главен осветител, майка й, афроамериканка, е клиничен терапевт.

Меган е учила в девическо католическо училище, след което – в Северозападния университет в Илинойс.

„Майка ми ме възпита да бъда гражданин на света и да не затварям очите си пред суровата реалност“, казва Маркъл. „Бях на около 10 години, когато посетихме гетата в Ямайка. Никога не бях виждала такава бедност. „Не се страхувай, цветенце”, каза ми мама – “Осведомявай се за реалността, но не се страхувай от нея“.

[ad id=”218001”]

11-годишна, Меган пише писмо до първата дама Хилари Клинтън, за да изкаже възмущението си от реклама на сапун, според която мястото на жените е в кухнята. От тогава до днес тя не спира да бъде активист в борбата за равенство между половете. Винаги се е

бунтувала и срещу желанието на обществото към нея да се самоопредели като „чернокожа“ или „бяла“

и отказва да се отрече от афроамериканското си наследство по майчина линия.

През 2002 г. Меган Маркъл дебютира в сериала „Централна болница“, едновременно с това работи и като фотомодел. Участвала е в още сериали като „От местопрестъплението: Маями“, „Безследно изчезнали“ и „Касъл“, но най-голяма популярност й носи ролята в „Костюмари“.

[ad id=”218548″]

През 2011 г. се омъжва за кинорежисьора Тревър Енгелсън, но бракът им трае по-малко от две години. През ноември 2016 г.

Меган се отказва от финансовата издръжка от бившия си съпруг.

По същото време медиите съобщават, че тя има връзка с принц Хари. Двамата се запознават в Торонто, където живее Меган, след като обща позната им урежда среща „на сляпо“. Любовта между принца и американската актриса, която е с 3 години по-голяма от него, пламва веднага и не остава дълго в тайна.

Ще наруши ли протокола на британската монархия?

Меган Маркъл вече го прави. Почти всеки път, когато с принц Хари се появят на публични места, те нарушават традициите и протокола на британското кралско семейство. Често си позволяват да се държат за ръце и да говорят открито за връзката си пред журналисти, което е неприемливо според обичаите на Бъкингам.

Освен това Меган още не е свикнала, че член на кралското семейство не може да сяда с кръстосани крака. Дали ще свикне? Едва ли! Както заявява самата тя:

„Аз не се самоопределям чрез интимните си връзки. Нищо не е в състояние да ме промени – аз съм си същата!“

Съпругата на принц Уилям, която досега обираше лаврите на славата в Бъкингамския дворец,

ще трябва да се примири, че в следващите няколко месеца, дори година, ще бъде на втори план. Нормално е – кралското семейство ще има нов член, към когото ще е насочено любопитството. Още повече, че в случая става въпрос за Меган Маркъл – достатъчно разкрепостена американка, която не се притеснява да гази закостенелите порядки на британската монархия, поне досега.

Но е възможен и друг сценарий – всяко чудо за три дни. Зависи от Меган. И от Кейт също.

[ad id=”236480″]

Между другото, колкото по-близо е до народа и колкото по-вярна е една принцеса на своите принципи, а не на каноните на монархията, толкова по-обичана става. Примерът: Даяна!

elle.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Преди смъртта си Султан Сюлейман Великолепни повикал своят Везир за…