НАЙ-НОВИ:

Щерката на Цветан Василев води война с корупцията чрез статия?!

Наднича ли Цветан Василев от гръмовната статия на своята Радосвета в euronews.com, пита 24 часа

Дъщерята на Цветан Василев води война с корупцията в България. Все едно да обявиш, че Ангел Джамбазки мрази ракия и шкембе чорба. Или че Бойко Борисов не го е страх от самолети. Лаикът би подминал с отегчение тегавия английски текст, но за ценителите на съвременни конспирации и търсачите на подривен пиар острото перо на Радосвета е истинска благодат.

Да вземем следния цитат: Bulgaria’s puppetmasters are unrivalled at staging performances, което означава: “Българските кукловоди са ненадминати в постановките.”
Напомня на нещо, но на какво? Нещо позабравено, но и добре познато дежавю? Какво ли е? А, да! Не е ли “кукловоди” една от паразитните думи в речника на 60-годишния й баща, който се укрива в Белград, откакто фалира КТБ и 2,5 милиарда лева изчезнаха яко дим? Той казва: “Кукловодите на “Протестна мрежа” искат да са на власт на всяка цена”, “Доган е кукловодът и най-коварният задкулисен играч”…
Дъщеря му обаче не е обикновена Радосвета, представя се като д-р Василева, “преподавател в University College London, правен експерт в ЕС и социален активист, фокусиран върху
върховенството на закона”. Странно, че на съвременен млад човек естествено му идва думата “пъпетмастърс”? Да не би бащата да е надничал над рамото ѝ?
Нищо, тихо!
“През 2017 г. Кьовеши – пише Радосвета – посещава България, за да изнесе лекция за борбата със злоупотребата с власт по покана на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Въпреки това политици от водещи партии, както и прокуратурата (известна с политическите си симпатии) бойкотираха събитието. Освен това проправителствените медии нарекоха посещението ѝ “провокация”.
Трудно е да се улови логиката, на която е базирано очакването на авторката, че управляващи и прокурори ще присъстват на политическо събитие, организирано от вдъхновителя на
извънпарламентарната опозиция.

Все едно Нинова да се сърди на Борисов, че не стъпва на Бузлуджа

Но д-р Василева дава вид на широко скроена личност, не се губи в детайли. Във връзка със своя статия, посветена на емиграцията, тя пуска “бърза анкета” в туитър, за да провери дали българите са склонни да запазят родните си паспорти, ако получат чуждо гражданство. За нула време вади шокиращия извод, че патриотичните и емигрантските настроения на нацията са фифти-фифти.
Направо обезсмисля тая назадничава наука социологията и усилията на всички организации, които трошат пари за експертни проучвания на общественото мнение. Как не са се сетили да си правят анкетите в туитър, няма обяснение.
Но да се върнем на текста за Кьовеши, следва гръмовна история. Според Радосвета, когато “независими български разследващи журналисти” научават, че Иван Гешев ще присъства на еврофорум и ще се срещне с румънката, веднага надушват подъл пиар на ЕНП – статуквото смята да го представи като “българския Кьовеши”!
Независимите журналисти известяват две честни евродепутатки – румънка и ирландка, които разпъват наследника на Цацаров на кръст с жестоки въпроси (те едва ли ще се зарадват на тази част от историята, но Радосвета никого не жали в името на правдата). Заговорът финално е разкрит. “Но винаги ли може да се разчита – риторично пита дъщерята на банкера – на бдителни членове на гражданското общество, които да открият подобни измамни сценарии в бъдеще?”
Няма информация къде работят тези “независими български журналисти” и защо нашите медии не са съобщили, че Гешев е клюмнал като презрял слънчоглед. Според “Свободна Европа” на въпрос за масовите протести срещу избирането му за главен прокурор той отговаря: “Да, имаше протести. Казаха “масови”, но не бих могъл да се съглася с тази теза. За мен е ясно, че зад голяма част от тези протести стоят засегнати интереси от работата на прокуратурата през последните години, и аз ги възприемам като нещо нормално. Ако няма недоволни – това означава, че прокуратурата не си върши работата.”
Не бива обаче с лека ръка да се допуска, че Радосвета ползва недостоверна или манипулативна информация, по-скоро следва примера на други известни борци срещу корупцията. Например румънската евродепутатка Моника Макавой, която напълно сериозно заяви: “Четох “Файненшъл таймс”, който пише, че румънското правителство убедило българското, а също така унгарското и полското техните постоянни представители да гласуват против Кьовеши”.

” Много ясно! Ако не го пише във “Файненшъла”, не се е случило! Или се придържа към челния пример на Иво Прокопиев, който отрече в телевизионно   интервю да е син олигарх, защото в книгата на Иван Костов пише, че по негово време сини олигарси не е имало.
Точно такива обективни млади хора като Радосвета трябва да се присъединят към екипа на новия европейски главен прокурор. И без това Кьовеши се оплаква, че сътрудниците ѝ не достигат. С едно обстойно CV г-ца Василева направо ще ѝ вземе акъла. Би изглеждало горе-долу така:
“Татко купи “Кристал” и построи 1500 квадрата апартамент с бронирани прозорци, които издържат на гранатомет. Вътре направи офис за мен и секретарката ми, 20 милиона лева пръсна, за да се чувстваме комфортно. Всички кранчета в баните са златни, обзавеждането от Виена струва 5 милиона лева, само за хладилника даде 30 бона. Въпреки че произлиза от скромната габровска махала Гъзурници, татко не е стиснат човек, напротив. Той ми купи банка и ме направи шеф на надзорния съвет, но един злобен разследващ журналист ни набеди, че чрез нея сме изнесли 205 милиона лева след фалита на КТБ…”
Хора с прозрачно минало търси Кьовеши, а не корумпирани и софистицирани бегълци от закона.
С нарастващ трепет очакваме следващата интересна статия на д-р Радосвета Василева в елитната и безпристрастна медия euronews.com. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Според американския президент демократите нямат никакви доказателства. Президентът на САЩ…