НАЙ-НОВИ:

Щайгите падат…

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к “Южна поща”, брой 15, 1990 г.
ЩАЙГИТЕ ПАДАТ…
От кого се страхувате, “другарю” директор? – това е основният въпрос в откритото писмо, адресирано до г-н Теньо Андонов и до редакцията на “Южна поща”. Писмото е подписано от членовете на Управителния съвет на Съюза на арендаторите в Стара Загора.
От никого не се страхува г-н Теньо Андонов – бихме отговорили, ако самите ние не се страхувахме, че след публикацията редакцията може да осъмне окупирана от старозагорските арендатори. Това в кръга на шегата. Страховете ни идват от друго: твърде вероятно е откритото писмо да не намери своя основен адресант. Докато стояхме над него (писмото) с химикалка в ръка, радиото донесе поредната вест за поредната “демонополизация” на един от основните динозаври в търговската сфера – “Булгарплод”. С други думи монополистът се разпада на толкоз и толкоз самостоятелни, акционерни и прочее фирми. И нищо чудно г-н Андонов, вместо директор на старозагорския клон на динозавъра, вече да е председател на управителния съвет на една от тях. А за това не са пречка нито навършената шестдесетгодишна възраст, нито досегашната позиция към непокорните арендатори. Впрочем, в писмото си те намекват за този факт, изпреварвайки Българското радио с няколко дни. Но независимо от промените и смяната на имената на фирмите, ще препратим въпросите от откритото писмо към г- Теньо Андонов и неговия заместник Д. Влайков:
Вярно ли е, че на 26 септември сте отказали среща с арендаторите, на която те е трябвало да поставят своите проблеми?
Вярно ли е тяхното твърдение от откритото писмо, че сте превърнали предприятието в бащиния, че в складовете цари хаос, че съгласно сключените договори не задоволявате със 70 на сто ненобходимата за арендните обекти стока, че има привилегировани магазини, че доста от многобройните началници са в пенсионна възраст?
Вярно ли е, че авторитарният стил на ръководство обезсмисля сключените между Вас и арендаторите договори? Ако е вярно, тогава защо са сключени тези договори?
И накрая няколко въпроса от редакцията: Ще се съгласите ли с нас, че досегашната структура нан монополиста “Булгарплод” приличаше на Хеопсова пирамида (нашенски вариант) и поради това построена от щайги? И в основата на пирамидата стояха на практика безправените производители, по-нагоре – търговските работници, а на върха – неизброимата администрация? И ако щайгите в основата се размърдат…
Поради големия му обем откритото писмо на арендаторите преразказа
Божидар ИЛИЕВ Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
От „1000 причини да се гордеем, че сме българи“ №…