Шокирана медицинска сестра сподели, че съсед я помолил „да живее другаде“

В неделя Софи Ренолди, медицинска сестра от Тулуза, Франция, открила на входната си врата бележка, в която един съсед я моли да се настани на друго място заради епидемията.

„Здравейте, госпожо Ренолди. Познавайки вашата професия, възможно ли е за наша сигурност да не докосвате вратите на общите части или може би през следващите няколко дни да се опитате да се настаните на друго място? А може ли и да разхождате кучето си по-далеч?“, се казва в бележката върху лист от тетрадка.

„Не приемайте това като акт срещу вас, но мисля, че аз и съседите ще се почувстваме по-сигурни. С приятелски поздрави“, пише в заключение съседът.

Софи Ренолди сподели тези думи във Фейсбук, коментирайки, че е „шокирана и разстроена от глупостите на хората“. „Нямам думи“, добавя тя.

Публикацията ѝ е споделена от над 10 000 души в социалната мрежа.

„Не съм терорист, а медицински персонал! Стриктно спазвам хигиената. Оставям престилката си на работа. Измивам ръцете си там и веднага щом се прибера от работа, се къпя”, каза тя пред France 3 Occitanie. Младата жена работи към университетската болница в Тулуза и по този начин се занимава и със случаи на коронавирус.


image0 (9K)