Шефът на БНР се хвана за сърцето, линейка го откара светкавично в болница

Генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов е бил откаран с линейка на „Бърза помощ“, защото му е прилошало на работното място, съобщи Dariknews.bg.

„Откаран е заради високо кръвно налягане в прединфарктно състояние“, потвърдиха служители от държавното радио.

Новината за здравословния проблем на Костов съвпадна с дебатите в парламента за създаване на анкетна комисия, която да провери скандала със спирането на радиосигнала на 13 септември и за оказван натиск върху журналисти. Искането е на БСП, но беше подкрепено от премиера Бойко Борисов, който заяви, че ще иска и Сметната палата да влезе в БНР. Вчера журналисти от редколегията на „Хоризонт“ поискаха оставката на Костов от СЕМ, медийните надзорници ще обсъждат въпроса идната седмица.

От медийния регулатор обявиха, че ще сезират прокуратурата за цензура в БНР, а преди това пък бе извършена проверка от ДАНС, КРС и СЕМ за спирането на излъчването. Той бе разпореден от прокуратурата. Заключението бе, че е нямало техническа причина да се преустанови излъчването на „Хоризонт“, за което от СЕМ може да наложат глоба до 27 хил. лв. за нарушение на медийния закон, както и на индивидуалната лицензия.


image0 (9K)