Шампионската Лига започва с няколко големи дербита

Тази вечер в Париж, Лондон и Рим са трите най-интригуващи сблъсъка с които ще бъде даден старт на сезон 2020/2021 в най-престижния европейски клубен турнир.

След като Байерн Мюнхен вдигна „Ушатата“ за шести път през август, тази вечер 32 отбора започват дългия път, който ще завърши през май догодина в Истанбул.

За радост на всички фенове, още в първата вечер има няколко страхотни двубоя, които ще противопоставят някой от грандовете на стария континент.

Вниманието на всички приковава сблъсъка ПСЖ-Манчестър Юнайтед. Момчетата на Томас Тухел имат стари сметки за уреждане с „червените дяволи“ след кошмара, който преживяха през март 2019-та. Тогава парижани спечелиха първия мач от 1/8 финалите с 0:2 като гост и изглеждаха сигурни за следващия етап на турнира.

В Париж обаче някак си, Юнайтед спечели с 1:3, като Маркъс Рашфорд отбеляза от дузпа в добавеното време, за да прати тима на Оле Гунар Солскяер към 1/4 финалите.

Тази вечер отново парижани ще влязат в ролята на лек фаворит. И двата отбора обаче изпитват кадрови проблеми преди сблъсъка. За домакините извън строя са Мауро Икарди, Марко Верати, Хуан Бернат, Тило Керер, Леандро Паредес, а Дракслер е под въпрос.

За „червените“ ситуацията също е усложнена, като те няма да разчитат на капитана Хари Магуайър, Мейсън Грийнууд, Джеси Лингард и Единсон Кавани, който бе оставен извън сблъсъка.

Друг от интересните мачове тази вечер ще противопостави Челси и Севиля. „Сините“ направиха страхотна лятна селекция и със сигурност ще имат амбиции да стигнат далеко в турнира. Началото обаче няма да бъде никак лесно срещу носителя на трофея от Лига Европа, Севиля.

Андалусийците, традиционно, могат да се превърнат в костелив орех за всеки един тим. Достатъчно е да си припомним, че те надделяха над Интер на финала в Лига Европа, а след това измъчиха до край Байерн Мюнхен в спора за „Суперкупата“.

За неутралните фенове, има и още един мач, който със сигурност се очертава да бъде много атрактивен. На „Стадио Олимпико“ в Рим, Лацио приема Борусия Дортмунд.

Чиро Имобиле ще бъде в центъра на вниманието поради факта, че през сезон 2014/15 изгра за германския тим, но след разочароваща кампания си тръгна от „Сигнал Идуна Парк“. Италианецът пропусна мача със Сампдория заради наказание, но днес се очаква да започне от първата минута.

За гостите от Дортмунд пък въпреки отсъствието на Торган Азар, Ерлинг Халанд и Джейдън Санчо са на линия, за да поведат нападението.

Ето всички двубои тази вечер в Шампионската Лига:

От 19:55 часа:

Зенит – Брюж

Динамо (Киев) – Ювентус

От 22:00 часа:

Челси – Севиля

ПСЖ – Манчестър Юнайтед

Лацио – Борусия (Дортмунд)

Рен – Краснодар

Барселона – Ференцварош

РБ Лайпциг – Истанбул Башакшехир


image0 (9K)