НАЙ-НОВИ:

“Честитките” край Пиперка са по-малкият кахър

Т-образното кръстовище на Пиперка създава доста главоболия и понякога сериозно бърка в джоба на шофьорите, които паркират колите си близо до пътните знаци там, на разстояние по-малко от 5 м – пише читател на ЗАРАТА в рубриката “Изпрати новина”.

Широката иначе улица “Граф Игнатиев” се задъхва от коли и от двете страни. По тротоарите пред блоковете също се ползва за паркинг. И какво се случва? – продължава коментара си старозагорецът.

Свидетели сме на постоянен рекет. “Паякът” снове от ул. “Петко Славейков”, по “Графа”, до “Кольо Ганчев”, откъдето вдига коли и ги кара на “хотел”, но за съжаление не безплатен, а като за поне 3 звезди… с измиване + пастиране.

По-лекият вариант е “честитката” на стъклото, както става и в  днешния ден. Нея, за да я платиш не трябва поне да хващаш такси, а глобата е само за “почивка”.

Снимката е от това лято, когато будният ни читател беше уловил паяка в действие, вдигайки кола от тротоара, до знака СТОП. Когато превозното средство пречи на пешеходците – неговото място не е там. Толкова…

Справка  за глобите и таксите от “Общинска полиция”:

30 лв. за вдигната от “паяк” кола и по 1,20 лв. за всеки час престой на общинския паркинг до Парк МОЛ

20 лв. за премахване на скоби + 30 лв., ако след дълъг престой е вдигната от “паяк”

20 лв. за стикер Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Груби нарушения при строителството на ваканционно селище в горичката при…