Черешово време. Да се възползваме!

Това е  любимото време за мнозина.

В този период черешите присъстват на масата. Освен вкусни и сладки, черешите са и много полезни, пише expert.bg.

Яжте черешите за здраво сърце –  намаляват риска от високи нива на лошия холестерол и високото кръвно налягане.

Черешите имат най-голямо количество антиоксиданти – антиоксидантите са важни за борбата със свободните радикали. Следователно яденето на череши ще ви направи по-млади.

Черешите помагат при артрит и подагра – черешите намаляват нивото на пикочната киселина и предотвратяват възпалението, болката и отоците.

Черешите са добър инструмент в борбата с излишните килограми – подобряват обмяната на веществата. В една череша има – 4 калории.

Черешите са подходящи за хората с диабет – имат нисък гликемичен индекс – 22, което ги прави идеални за диабетици.

Черешите са супер храна за плосък корем –  редовната консумация на череши предотвратява натрупването на мазнини в коремната област.

Черешите намаляват риска от рак на дебелото черво – заради богатото наличие на антиоксиданти и фитохимикали, черешите имат свойството да намаляват риска от рак на дебелото черво. Те потискат оксидативните процеси в червата при обработка на храната и ускоряват нейното извеждане от организма.

Сокът от череши е идеален, ако имате проблеми със съня – за да се справите с безсънието, пийте чаша сок от череши половин час след ставане и половин час преди ставане. Черешите са добър източник на мелатонин.


image0 (9K)