ЦИК обяснява, че бюлетините без плик за РЕФЕРЕНДУМА са само 500

ЦИК е обявила единствено резултатите от първото броене на протоколите. Те всички са сканирани и качени на сайта ни. Не става дума за махане на бюлетини. Направен е междинен протокол за въведените в регионалните центрове протоколи. Това заяви в ефира на Нова телевизия говорителят на ЦИК Цветозар Томов.
„Всеки, който е участвал в референдума, трябва да бъде преброен. В точка 4 на секционните протоколи са описани намерените бюлетини без плик. Това не означава, че тези бюлетини не са преброени“, отсече обаче Томов.

„Реалният брой на бюлетините, намерени без плик всъщност са 500“, призна той.

В студиото беше Любен Дилов-син, който защити гледната точка на Слави Трифонов. „За да няма съмнения към ЦИК, трябва да се изнесат точни и ясни данни. Ние спорим за активност в момента, ние все пак искаме да видим дали броят по закон превръща референдума във валиден“, отсече Дилов-син.

„Нека не водим безсмислени спорове, грешките ще бъдат отстранени. Има грешки по бюлетините. Резултатът едва ли ще бъде променен като цяло, Комисията ще преброи внимателни всички грешки, за да сме сигурни, че сме били прецизни“, отново му отвърна Томов.

„Нека резултатите бъдат максимално точни и почтени. Мисля, че най-точният критерии са подписите“, призна Любен Дилов.


image0 (9K)