НАЙ-НОВИ:

Целият изпълком на БФС подаде оставки, Краси Балъков също си тръгва

Всички членове на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) подават оставките си. Организацията ще се подготвя за извънреден конгрес, на който ще трябва да бъде избран следващият президент след Борислав Михайлов. Оставка е подал и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков. Както ЗАРАТА писа, вицепрезидентът Михаил Касабов поема правомощията на Михайлов. Той заяви, че целта е конгресът да се организира възможно най-скоро.

“Конфликт с държавата в момента има, но той ще бъде преодолян”, каза Касабов. Той ще иска среща с министъра на спорта Красен Кралев, за да разбере какво е необходимо, за да се изгладят отношенията.

“Целият изпълком подаде подаде оставки. Най-вероятно ще има конгрес. Конгресът е нещо, което не е елементарно. Надявам се, че няма да има юридически препятствия. За мен оставката е морален акт”, заяви един от членовете на изпълкома Камен Костадинов.

По-рано президентът на БФС Борислав Михайлов обяви официално, че напуска след 14 години на поста. Той посочи, че отдавна е имал намерение да подаде оставка и че решението му няма общо с призива на министър-председателя Бойко Борисов.

image0 (9K)

Михайлов каза, че от много време обмислял да подаде оставка.

“Отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората. Не че аз съм виновен, но предпочетох да оставя колегите да са спокойни”, заяви Михайлов.

“Благодаря за последните 14 години, в които сме работили заедно, къде хубаво, къде – не. Ще направим много кратък анализ какво се е случило в периода, в който бях президент. Току-що подадох оставка като президент. Това е личен акт и не се обсъжда. Дойдох да уважа хората и да им го кажа лично”, сподели Борислав Михайлов, цитиран от Gong.bg

За 14 години със сигурност имам вина някъде. Футболният съюз е много широко понятие. Тук съм ви казвал хиляда пъти – футболният съюз е регулатор и не може да реагира на ставащото в клубовете и за работата с младите. А и за играта на националния отбор – аз като бях вратар, шест гола не са ми вкарвали”, каза той.

„Футболът се прави в клубовете, трябва да бъде разбрано от всички и от човека, който дойде след мен. Аз като бях вратар 6 гола не са ми вкарвали. Няма нищо странно, нито фатално. Казах ви, че на човек му свършва предела на търпението.

Запитан дали смята, че скандалът с расизма на стадиона е бил предизвикан, Борислав Михайлов отговори: „Не е организирано от Футболния съюз със сигурност, платили сме на стюарди на полиция, не мога да гадая дали е нарочно или не. Тази истерия дойде от Англия, аз писах две писма за защита на България, българските фенове и футбол. Тези неща се случват много повече в други държави.”

“На Стоичков няма какво да му отговарям. Нося отговорност пред хората, които са ме избрали (на конгреса)”, продължи Михайлов.

“Тъжно ми е, че на последния мач с Англия аз половината футболисти не ги познавам. Тази вина аз не я нося”, каза Михайлов.

“Знам, че не съм толкова обичан в България, а трябва да е обратното”, заяви президентът в оставка на БФС.

“В България никой не обича успелите хора, а аз съм доста успял човек.”

Михаил Касабов е новият президент на БФС

Михайлов: Обмислях оставка отдавна, голямата ми грешка е, че бях твърде добър!

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Момиче от Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград е починало…