НАЙ-НОВИ:

Цветанов след оставката: За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова даде извънреден брифинг в кулоарите на парламента и потвърни решението на Цветанов да подаде оставка, както и решението на премиера да я приеме.

Цветанов остава редови член на ГЕРБ.

Ето какво написа Цветан Цветанов във Фейсбук: 

Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани. 

Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. 

Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов…