Цветанов отсече: Русия и Китай са заплаха за мира и стабилността!

„Най-развитите демократични общества са ЕС и САЩ и точно затова трябва да бъдем подготвени за потенциалните заплахи и предизвикателствата, които има днес по отношение на киберсигурността“, подчерта вторият човек в ГЕРБ.

[ad id=“225664″]

„Русия и Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и стабилността, разбира се, и фалшивите новини.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и шеф на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Той, заедно с председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова и съпредседателите на трансатлантическия диалог евродепутатът Кристиан Елер и Марио Диаз Баларт, член на Конгреса на САЩ, дадоха изявления за медиите в Народното събрание.

„Най-развитите демократични общества са ЕС и САЩ и точно затова трябва да бъдем подготвени за потенциалните заплахи и предизвикателствата, които има днес по отношение на киберсигурността“, подчерта Цветан Цветанов.

[ad id=“263680″]

Съпредседателят на трансатлантическия диалог евродепутатът Кристиан Елер благодари от името на ЕП на Българското председателство и на българския парламент, които са домакини на този форум.

Той обясни и че на срещата конкретно е обсъждана киберсигурността и свързаната с нея заплаха от страна на Русия, опитите за намеса чрез социалните медии и в социалните медии, опитите за намеса в демократичните избори както в Европа, така и от другата страна на океана.

„Макар че по някои икономически и политически въпроси ЕС и САЩ са на различни мнения, по отношения на основните си оставаме братя по оръжие и това се вижда много ясно от този формат“, заяви той.


image0 (9K)