Цветанов: Защо ни е програмен кабинет, след като имаме парламентарно мнозинство?

Лидерът на ПГ на ГЕРБ е доволен, че и Доган е против предсрочните избори

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не прие идеята за сформиране на програмен кабинет за ускорено, догонващо развитие на България – послание, което отправи снощи към партиите в Народното събрание от коледното тържество на ДПС почетният председател на движението Ахмед Доган, предава Канал 3.

Цветанов отклони разговора по темата с аргумента, че в момента си страната си има управление, то има своята обществена подкрепа и на евровота това щяло да получи своя атестат.

„Имаме парламентарно мнозинство“, отсече Цветанов. Иначе той е доволен, че и Доган не вижда необходимост парламентът да се разпуска и да вървим към предсрочен вот.

„Това, което казва Ахмед Доган, загрижен за всичко, което се случва както в Европа, така и в света – всяка държава трябва да бъде максимално концентрирана върху усилията и политиките, които трябва да прави, за да има стабилност. Що се касае за програмен кабинет, имаме парламентарно мнозинство“, коментира Цветанов.

По темата за надмогването на партийното его той даде за пример ДПС, които неведнъж са го правили в поведението си в парламента по отделни законопроекти, въпреки че са опозиция. Той веднага направи паралел с БСП, като изтъкна, че ДПС действат в унисон с политическото си семейство АЛДЕ и в този смисъл са последователни, докато БСП се цепи от ПЕС. Цветанов не скри, че надеждата му за надделяване на европейското начало в БСП е в преизбрания президент на европейските социалисти Сергей Станишев.


image0 (9K)