НАЙ-НОВИ:

Цветанов заподозря умишлен саботаж в срива на Търговския регистър 

“Вярно ли е това, че се установява, че „Лирекс“ е обединила дисковия масив на основния сървър с този на резервния”, попита от парламентарната трибуна той

[ad id=”225664″]

“Дали проблемът с Търговския регистър не е умишлен саботаж от някой, който иска да създаде проблеми в държавата.” Такава теза разви в изказването си в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той взе думата по време на изслушването на премиера Бойко Борисов за електронните системи на страната.

Зам.-председателят на ГЕРБ съзря “червена връзка” в проблемите с Търговския регистър – фирма “Лирекс” била наложена през 2007 г. от Александър Петров, тогава шеф на кабинета на Румен Петков като министър на вътрешните работи.

„От данни, които изнесоха в публичното пространство, бих искал да попитам вярно ли е това, че се установява, че фирма „Лирекс“ е обединила дисковия масив на основния сървър с този на резервния. Това сливане на масивите е довело до невъзможност за възстановяване на база данните“, каза Цветанов, цитиран от “Фокус”.

[ad id=”263680″]

„Това, което е по-важно да попитам представителите на изпълнителната власт за фирмата „Лирекс“. Тя беше спомената много. Дали тази фирма изпълнява стриктно договора, който има със съответните институции в България. Това е поредният проблем, който възниква, както проблемите, свързани с МВР, когато беше наложена тази фирма от 2007 г. от тогавашния началник на кабинета на Румен Петков – Александър Петров“, каза Цветанов и обърна внимание, че той е бивш функционер на БСП.

„Ако попитаме как беше направено видеонаблюдението, това беше с много изричните указания, които бяха дадени, да спечели „Лирекс“ и да осъществи съответното видеонаблюдение. Забележете какво се случва при експлоатацията – интерфейсът беше затворен, което не даде възможност да се надгражда тази система“, заяви Цветанов. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
"С Ралица Агайн не съм се виждал, не съм се…