НАЙ-НОВИ:

Цацаров: Екстрадацията на Цветан Василев се бави заради политическо влияние

“При всички изключително коректни отношения с колегите от сръбската прокуратура, мисля, че забавянето на случая “Цветан Василев” е на моменти вън от техните правомощия и възможности.” Toва каза главният прокурор Сотир Цацаров след изслушване в парламентарната комисия за борба със сивата икономика.

“Това забавяне, което виждаме и на което в момента сме свидетели, е необичайно за който и да е случай на международната правна помощ. С риск да бъда укорен, ще кажа следното – за мен то е резултат на съвсем друг тип влияние, различно от нормалното, и то е политическо влияние”, заяви Цацаров, цитиран от Канал 3.
[ad id=”225664″]

Той допълни, че процедурите в сръбския съд продължават без решение по същество. Цветан Василев е подсъдим задочно в Специализирания съд по делото КТБ. В момента се намира в сръбската столица Белград и чака решение за екстрадиция у нас.

Цацаров обясни още, че по отношение на екстрадицията на Димитър Желязков-Очите от Турциявсички задължения, които е следвало да бъдат изпълнени от българска страна, са изцяло изпълнени. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Холивудската звезда Анджелина Джоли ще се омъжва отново, твърди изданието…