Хубчев: Нужни са ни поредица от такива мачове

Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев коментира победата над Швеция с 3:2 късно снощи на националния стадион „Васил Левски“.

[ad id=“218001″]

„Сега ще ми бъде много трудно да направя коментар в детайли за мача. Но винаги съм ви казвал, че този отбор може да живее само от пълното себераздаване, каквото беше днес, и от здравите единоборства. За мене тази победа е още по-сладка, защото с тези неща я спечелихме. И аз се радвам още повече“, заяви националният селекционер.

[ad id=“218001″]

Хубчев беше изгонен от резервната скамейка в средата на първото полувреме заради протести срещу съдийски отсъждания на италианеца Паоло Талиавенто и след края нямаше право да се явява на пресконференция.

[ad id=“218001″]

Попитан дали вече България има своя нов национален отбор, той отговори:

„Не. Нужни са поредица от от такива мачове, за да кажем, че имаме нещо направено. Просто отдавам на манталитет това, че не играем еднакво добре и като домакини, и като гости. Не ви обещавам, че ще направим същата игра в Холандия. Това е нашият голям проблем: че нашите футболисти не могат да направят два еднакво силни мача срещу силни противници в рамките на 2-3 дни. За съдийството знаете, че по принцип не говоря, но този съдия беше неадекватен на това, което се случваше на терена.“


image0 (9K)