НАЙ-НОВИ:

Правителството на Испания наказва Христо Стоичков

Правителството на Испания е дало ясен знак, че повече не желае Христо Стоичков да изпълнява длъжността почетен консул на България в Барселона.

Това е обявил испански дипломатически източник, пише “24 часа”. Дипломатът е казал, че от испанското посолство в София е била изпратена официална нота до Министерството на външните работи. Властите в Мадрид обмисляли да анулират решението за консулските правомощия на бившия футболист, с която той беше упълномощен през 2011 година. От нашето външно министерство не са коментирали тази информация.

[ad id=”218548″]

Реакцията на правителството на Испания се дължи най-вероятно на факта, че в интервю Христо Стоичков остро критикува испанските власти за действията на полицията по време на референдума за независимост на Каталуня.

[ad id=”232523″]

Футболната ни звезда беше назначен за почетен консул на България в Барселона през юни 2011 година от първото правителство на Бойко Борисов. Според издадената му от Испания консулска екзекватура – освен за провинция Каталуня, той отговаря и за българите, които живеят в Арагон. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Инициативна група от училищни психолози и педагогически съветници, в партньорство…