Христо Стоичков дарява средства за лечение на старозагорката Камелия

Всички събрани средства от продажба на книгата на Христо Стоичков „Историята“ в Стара Загора, той ще дари за лечението на 32-годишната Камелия Добрева. Тя е болна от остра Т-лимфобластна левкемия и се нуждае спешно от 328 xиляди eвpo за лечение – непосилна сума за нея и близките й.

„Благодаря на Христо Стоичков. Той е голям футболист, но и голям човек. Само един разговор с него и автора на книгата Владимир Памуков, беше достатъчен за да се съгласят да подкрепят каузата“, разказа общинският съветник Виктор Драголов.

Легендарният футболист и почетен гражданин на Стара Загора припомни, че идването му в града е изпълнение на обещание, което е дал, а именно, че ще представи официално в града биографичната си книга „Историята“.

„Искам този ден да е празник за Стара Загора. Донесъл съм Златната топка, защото този трофей не е само на Христо Стоичков, той е на цяла България. Нека да покажем на младото поколение, че не всичко е татуировки, фейсбук, телефони и т. н.“, категоричен бе Камата.

Стоичков посети и поделението в Стара Загора, в което е служил като войник.

Христо Стоичков разказа и за трите препъникамъка, които са били най-трудните и тежки моменти в живота му, описани в книгата. „Най-трудно ми беше да разкажа за времето, когато бях 12-годишен и треньорите ми казаха, че не ставам за футболист. Вторият момент беше, когато 20-годишен бях изхвърлен завинаги от футбола и третият за скандала със съдията в Испания, когото настъпих“, призна Стоичков.

След обяд Христо Стоичков се срещна със старозагорски деца и ги посъветва: “Здравейте, шампиони. Учете, тренирайте, уважавайте се и един ден една от вашите мечти ще бъде реалност.”

В 18 часа на площада пред община в Стара Загора Христо Стоичков официално  представи книгата си „Историята“ и ще донесе най-престижната си индивидуална награда „Златна топка“, спечелена от него през култовата 1994 година. Феновете ще могат да се снимат с нея, с Камата, както и да получат личен автограф.


image0 (9K)