НАЙ-НОВИ:

Хиляди се стекоха на поклонението на Диего Марадона

Хиляди аржентинци се струпаха на площада пред президентския дворец Каса Росада в Буенос Айрес, за да си вземат последно сбогом с футболната легенда Диего Армандо Марадона, който внезапно почина вчера от инфаркт на 60-годишна възраст. Ковчегът с тялото на Дон Диего бе положен в Каса Росада, обгърнат от флага на Аржентина и емблематичната фланелка с номер 10.

Ковчегът бе приет от бившата съпруга на футболната легенда Клаудиа и двете им дъщери Далма и Джанина.

Властите бяха обявили, че ще започнат да допускат хора в 7 часа (местно време), но отвориха вратите много по-рано заради множеството, което се беше събрало.

По пътя катафалката беше съпроводена от полицейски кордон и множество фенове, които с аплодисменти са отдадоха своята почит на легендата си.

На полицията се наложи да предотврати леки сблъсъци, които бяха предизвикани от огромния брой хора, които искат да видят за последно своя идол. Семейството на Марадона и неговите най-близки се събраха около ковчега още рано сутринта, преди да започне публичното бдение. Феновете на световния шампион от 1986 година минават с бавни крачки покрай тялото на Марадона, като се очаква бдението да продължи цял ден, съобщава АФП.

Десетки хиляди аржентинци започнаха бдението още вчера и изкараха цялата нощ на Пласа де Майо в града, пеейки песни в чест на човека, извел ги до световната титла в Мексико.

Правителството на Аржентина заяви, че очаква около един милион души да си вземат последно сбогом с Марадона.

Още вчера президентът на страната Алберто Фернандес обяви тридневен национален траур. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Григор Димитров притежава уникален рекорд във финалите на АТП. Статистиката…