Хари Кейн измъкна Англия в последната минута

Англия започна участието си на Мондиал 2018 с много трудна победа с 2:1 над Тунис. Във Волгоград „трите лъва“ се нуждаеха от победен гол на капитана Хари Кейн в добавеното време на мача, за да стигнат до трите точки в първия си мач от група „G“.

Именно Кейн бе и човекът, който откри резултата в 11-ата минута, а в 35-ата Тунис стигна до равенство след гол на Фехрадин бен Юсуф от дузпа.

[ad id=“225664″]

Символичните гости от Англия започнаха на много високо темпо мача и още във втората минута Джеси Лингард можеше да открие резултата. Деле Али успя да избие топката в близост до аутлинията от крака на защитник на Тунис и тя попадна при Лингард, чийто мощен удар бе избит в корнер от вратаря Моуез Хасен.

Две минути след това Рахийм Стърлинг направи непростим пропуск на празна врата, но дори и да бе реализирал, попадението щеше да бъде отменено заради минимална засада на Деле Али.

Натискът на англичаните все пак доведе до резултат в 11-ата минута. Джон Стоунс скочи най-високо при едно центриране от корнер и нанесе плътен удар с глава. Хасен изби със сетни сили с една ръка топката, но тя попадна на крака на непокрития Хари Кейн, който вкара първия гол в мача.

Играчите на Гарет Саутгейт продължиха да бъдат по-активни на терена, но опасностите за тунизийците ставаха все по-малко. Междувременно на вратата на африканския отбор бе извършена смяна и в 16-ата минута в игра се появи Фарук бен Мустафа, който замени получилия травма в лявото рамо Хасен.

[ad id=“263680″]

Сякаш от нищото в 35-ата минута Тунис получи правото да изпълни дузпа. При едно центриране отдясно Кайл Уокър удари с лакът в лицето намиращия се зад гърба му нападател на тунизийците Фахредин бен Юсеф. Главният съдия от Колумбия Вилмар Ролдан не се поколеба да отсъди 11-метров удар, макар и повторенията да не убедиха, че Уокър нарочно удря съперника си.

Фержани Саси се нагърби с изпълнението на дузпата и с лекота преодоля Джордан Пикфорд за 1:1.

Изравнителният гол подейства отрезвяващо на англичаните и в следващите минути те вдигнаха рязко оборотите, като на два пъти гредите спасиха вратата на Тунис от второ попадение преди почивката.

Хари Магуайър нацели напречния стълб с параболичен удар с глава, а при добавката негов съотборник не успя да засече топката от отлична позиция.

В 45-ата минута пас от дълбочина намери Джеси Лингард зад гърба на тунизийската отбрана, но техничният удар на плеймейкъра намери външната страна на лявата греда на Бен Мустафа.

[ad id=“236993″]

Второто полувреме започна по очаквания начин – с мощен натиск на англичаните, който обаче не водеше до чисти голови положения.

Първата наистина интересна ситуация за „трите лъва“ през втората част се отрки чак в 79-ата минута, когато англичаните получиха пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Ашли Йънг се нагърби с изпълнението, но ударът му мина на около метър над вратата на Тунис.

В 88-мата минута интересна атака на Англия по дясното крило завърши с ниско центриране на резервата Рубен Лофтъс-Чийк, но Джеси Лингард се засуети около точката на дузпата и не успя да нанесе решителен удар.

[ad id=“236999″]

Така се стигна до първата минута на добавеното време на срещата, когато възпитаниците на Гарет Саутгейт получиха правото да изпълнят корнер. Топката достигна до непокрития на задната греда Хари Кейн, който с глава вкара втория си гол в мача и донесе победата на Англия с 2:1.

В класирането в групата водят Белгия и Англия с по 3 точки, докато Тунис и Панама са без актив.

 


image0 (9K)