НАЙ-НОВИ:

Хампарцумян: Вероятно еврото ще става по-скъпо

Ако се абстрахираме от кризата, банките са толкова добре, колкото и клиентите. Тоест, когато има затруднени клиенти, и банките се затрудняват. Банките ще направят необходимото, за да помогнат, но не могат да компенсират на 100%. На банковите институции са им дадени инструменти, за да могат да проявяват гъвкавост, подкрепа и солидарност, заяви финансистът Левон Хампарцумян по Нова телевизия.

“Банките подпомагат бизнесите да преодолеят негативните последствия от пандемията. Не бива да се притесняваме толкова за стабилността. Те са добре капитализирани“, поясни Хампарцумян.

„Ако вие сте добър клиент и някоя банка не ви е оценила, то друга ще ви привлече като такъв. По време на предишната криза се получи доста голяма промяна в пазарните дялове на различните банки, в зависимост от способността и желанието да подкрепят клиенти по време на трудни моменти“, каза още финансистът.

По думите му вероятно еврото ще става по-скъпо. „Когато еврото поевтинява спрямо долара, експортните възможности в Европа нарастват. Как ще се възстановим от пандемията, никой не знае. Когато премине кризата, ще може да се направи оценка на икономиката. Тогава ще се вземат мерки за нейното възстановяване”, заяви Хампарцумян.

„Това ще бъде изключително лоша година, но светът не свършва“, заключи той.

Faktor.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Броят на починалите поради усложнения от новия коронавирус в САЩ…