НАЙ-НОВИ:

Футболен бос дари €100 млн. за реставрацията на Нотр Дам

Докато куп богаташи само лееха сълзи във виртуалното пространство заради пожара в един от символите на Париж, Франция, а и на световното архитектурно наследство – катедралата “Нотр Дам”, един дълбоко свързан с футбола човек реши да направи необходимото, за да запази величествената сграда.

Собственикът на Рен Франсоа-Анри Пино реши да дари колосалната сума от 100 млн. евро за реставрацията на културния паметник, когато огънят бъде потушен и може да се започне работата по възстановяването му.

Пино е един от най-богатите французи, като е начело на глобална компания, държаща правата върху някои от най-разпознаваемите модни и бизнес-брандове в света. Корпорацията му прави огромни печалби всяка година и той реши да помогне със средствата си за опазването на френското и световното културно наследство.

Намеренията бяха обявени от неговия син, който е известен с това, че негова съпруга е известната актриса Салма Хайек. Очаква се след този ход на семейство Пино, други известни и богати личности от Франция да се включат с дарения за реставрацията на “Нотр Дам”.

 

Източник – Гонг Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Певицата Поли Генова ще остане без майчинство. Изпълнителката, която в петък…