„Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ утре в градската градина

В Стара Загора ще се състои седмото събитие от кампанията „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“

На 20 октомври 2020 г., в град Стара Загора ще се проведе шестото събитие от промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“, която се провежда на територията в 8 областни градове на страната. Мероприятието ще се състои в парк „5-ти октомври“, известен е още като Градската градина, от 11:00 часа.
Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от Министерство на земеделието, храните и горите, с цел да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно.
Във фестивала ще участват множество изложители, като е предвидена и разнообразна програма. Водещ ще е актьорът Ники Станоев. Ще се проведат две кулинарни демонстрации с шеф готвач Сандра Алексиева, която най-известният кулинарен влогър в страната. Тя ще приготви на място рибни ястия и ще дава своите съвети за приготвянето на риба у дома. За децата ще има детски кът, в който се провеждат образователни забавни игри, свързани със сектор „Рибарство“. Гостите на изложението ще имат възможност да опитат и рибни ястия на място.
Фестивалният ден ще приключи с музикалните изпълнения, от 18:00 часа, на Маги Джанаварова и музикална група „Rewind“.
Промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ се стреми да постигне и положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас.
Следващото събитие от Националния рибен фестивал ще се състои в град Русе.


image0 (9K)