НАЙ-НОВИ:

Фермерите в Гърция протестират, ще блокират ли границата с България

Протестите на гръцките фермери ставата все по-масови и е възможно да се стигне до блокади, коментират медиите в южната ни съседка.

[ad id=”263680″]

Фермерите са разположили трактори на различни възлови места по националната пътна мрежа на Гърция. Засега няма реални, а само символични блокади и трафикът по пътищата е нормален, информират гръцките медии.

Кулминацията на протестите се очаква да бъде митингът в Солун на 3 февруари по време на селскостопанското изложение “Агротика”.

[ad id=”225664″]

Фермерите в Гърция имат редица искания към правителството в Атина. Те настояват – да не плащат данъци за приходите до 12 000 евро на година. Искат да не ги задължават да внасят осигуровки. Освен това настояват мъжете да се пенсионират на 60 години, а жените на 55.

Те искат още гарантирани цени за тяхната продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на сто процента обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия.

Гръцките фермери заплашват с блокади на границите със съседни държави, сред които и с България. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Той официално е обявен за изчезнал. За съжаление тази година…