НАЙ-НОВИ:

Фандъкова отвръща на Манолова: Не сте информирани за оперативните програми

,,Очевидно г-жа Манолова не е информирана за условията и сроковете по оперативните програми, защото, ако се съобразяваме с изборите, това означава да лишим града от тази огромна възможност – това са 217 милиона лева, които ние успяхме да защитим по оперативната програма. Има си срокове, трябва да се работи независимо от всякакви избори.” Това заяви в отговор на обвиненията на нейния опонент Мая Манолова столичният градоначалник и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова относно информацията, че предизборно манипулира обществени поръчки.

“Аз лично се притеснявам, че през последните седмици г-жа Манолова говори само за обществени поръчки и се притеснява, че те се правят сега. Обществените поръчки са средството и инструментът да можем да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не зная, ако г-жа Манолова знае друг, нека да го каже”, призова Фандъкова относно информацията, че предизборно манипулира обществени поръчки.

,,Очевидно г-жа Манолова не е информирана за условията и сроковете по оперативните програми, защото, ако се съобразяваме с изборите, това означава да лишим града от тази огромна възможност – това са 217 милиона лева, които ние успяхме да защитим по оперативната програма. Има си срокове, трябва да се работи независимо от всякакви избори. И последно да я успокоя отново – всъщност протоколите и приключването на тези поръчки, за които тя говори, ще бъдат със срокове, които ще бъдат по времето на новоизбрания кмет.

Така че очевидно тя се интересува изключително много, знае кой ще спечели, знае кой трябва да спечели, аз не зная, аз такава информация нямам. Така че наистина съм притеснена от това, че с подобни приоритети може да се блокира развитието на града и да се загубят и да се загубят европейски средства”, обясни в допълнение Фандъкова.

image0 (9K)

,,Лобирам за софиянци за това да можем всички да дишаме по-чист въздух. Това са процедури, които отразихме още през лятото и които бяха отразени от всички медии. Това са процедурите за закупуване на електробуси, тролейбуси и трамваи – 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 нови трамвая. Тези процедури са със защитените средства по ОПОС в мярката за по-чист въздух. Какво по-важно от това да можем 100% да подменим автобусите с по-екологични, да можем 100% да подменим тролейбусите, като най-екологичният транспорт е електротранспорта и, разбира се, да продължим подмяната на трамваите, като транспорта, който заедно с метрото прави транспортната свързаност”, подчерта още кметът на София. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Рапърът Криско стана баща. Това разкри сам той на профила…