Фалстарт на световния шампион Германия

Германия стартира по възможно най-лошия начин на Мондиал 2018. Световният шампион допусна загуба от Мексико с 0:1 в среща от група „F“, играна на стадион „Лужники“ в Москва.

Победното попадение за „ацтеките“ реализира Ървинг Лозано в 35-ата минута.

Така играчите на Льов ще трябва да търсят задължителни победи в останалите два мача в групата – срещу Швеция и Република Корея.

[ad id=“225664″]

Още в първата минута се откри отличен шанс преди мексиканците, които не се възползваха. След последвалия корнер Нойер улови топката след опасно разбъркване.

Германия отговори с шут по диагонала на Вернер, който обаче не бе точен. В 7-ата минута Очоа улови с лекота изстрел на Хумелс.

В 10-ата минута Ерера отправи удар отдалеч, но той не затрудни Нойер. Четири по-късно стражът на Германия се справи с опасност, дошла след изстрел с глава на Морено.

В 16-ата неразбирателство в защитата на Мексико за малко да доведе до автогол. Драксер пък опита шут от воле, който попадна право в ръцете на Гийермо Очоа.

В 20-ата Вернер бе оставен сам в наказателното поле, но ударът му бе прекалено слаб.

„Ацтеките“ продължиха със силната си игра, но защитата на Германия се справяше.

В 35-ата минута усилията на Мексико дадоха резултат. Ернандес изведе Ървин Лозано, който се справи с бранител на Германия и матира Нойер.

Четири минути по-късно Маншафта бе близо до изравняване, като след удар на Тони Кроос от фаул Очоа отклони леко топката, а тя се отби в напречната греда.

В 48-ата минута стражът на Мексико се справи лесно с шут на Платенхардт. Седем по-късно Салседо блокира удра на Дракслер.

[ad id=“263680″]

В 57-ата „ацтеките“ можеха да удвоят, но при ситуация двама на един не успяха да се възплозват.

В 68-ата минута нов изстрел на Дракслер бе блокиран, а малко по-късно Тимо Вернер не намери очертанията на вратата. В 72-ата Ройс също не бе точен от воле. Четири минути по-късно той стреля от границата на наказателното поле, но отново в аут.

Натискът на Бундестима продължи, но в 77-ата минута Мексико можеше да удвои след контраатака, но Лайун не се възползва от ситуацията.

В 82-ата минута Лайун опропасти нова контраатака, пращайки топката в аут след шут по диагонала.

[ad id=“236993″]

Две минути по-късно Кроос не затрудни Гийермо Очоа. В 87-ата минута Гомес пропусна с глава отличен шанс да изравни резултата.

До края на мача Германия имаше още няколко отлични възможности, но не се възползва от тях и така Мексико се поздрави с успеха.

[ad id=“236999″]

Германия – Мексико 0:1
0:1 Ървинг Лозано (35)

Германия: Мануел Нойер, Йозуа Кимих, Матс Хумелс, Жером Боатенг, Марвин Платенхардт (79-Марио Гомес), Тони Кроос, Сами Кедира (60-Марко Ройс), Месут Йозил, Юлиан Дракслер, Тимо Вернер (86- Юлиан Бранд)
Селекционер: Йоахим Льов

Мексико: Гийермо Очоа, Ектор Морено, Ектор Ерера, Уго Аяла, Карлос Салседо, Андрес Гуардадо (73-Рафаел Маркес), Мигел Лаюн, Хесус Гаярдо, Ирвинг Лосано (66-Раул Хименес), Карлос Вела (58-Едсон Алварес), Хавиер Ернандес
Селекционер: Хуан Карлос Осорио

Жълти картони: Матс Хумелс, Момас Мюлер (Германия); Ектор Морено, Ектор Ерера (Мексико)

Съдия: Алиреза Фагани (Иран)


image0 (9K)