НАЙ-НОВИ:

Училищна Телерик Академия стартира 2 безплатни школи по програмиране за ученици в Стара Загора

Училищна Телерик Академия стартира 2 школи по програмиране за ученици в Стара Загора. Обученията са безплатни, а приемът за тях е отворен от днес до 29 септември

Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес старта на две школи по програмиране за ученици от 4 до 7 клас в Стара Загора. Обученията са безплатни за децата, а кандидатстването за тях е отворено до 29 септември през сайта на Училищна Телерик Академия. Програмите в Стара Загора се реализират с подкрепата на Фондация „Америка за България”.
„Щастливи сме, че интересът към програмите ни расте с всяка изминала година, което е показател за успеха им. В отговор на търсенето почти ще удвоим градовете, в които имаме присъствие, и увеличаваме броя на школите си с над 40% спрямо 2018 г. За да продължаваме да подготвяме все повече деца за професиите на бъдещето, разчитаме на подкрепата на общини, фондации, бизнеси, училища и индивидуални дарители“, коментира Петър Шарков,
ръководител на Училищна Телерик Академия.
Кандидатстване и участие От желаещите не се изискват предварителни познания по програмиране. Необходимо е да кандидатстват онлайн и да се явят на входен тест. Кандидатстването е отворено за 1 от школите, която е с фокус начинаещи. Другата група е за напреднали, които продължават обученията си от миналата учебна година.
Интерактивните обучения развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Те се водят от опитни преподаватели и специалисти по утвърдена методология и формат, съобразени с възрастта на участниците. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в повисоко ниво или друга програма.
Обучения за 4-7 клас
В програмите „Алгоритмично програмиране“ учениците усвояват основополагащи знания по програмиране, развиват логическото си мислене и се подготвят за състезания по информатика.
Повече информация може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.
За Училищна Телерик Академия
Училищна Телерик Академия е национална образователна инициатива на Фондация „Телерик Академия“, която подготвя учениците от 1-ви до 12-ти клас за дигиталното бъдеще. През учебната 2019-2020 г. тя ще организира безплатни програми в над 90 школи в 25 града в страната, сред които София, Варна, Пловдив, Плевен, Враца, Разград и Габрово, както и за първи път в: Абланица, Бургас, Доспат, Златоград, Рудозем, Монтана, Панагюрище, Първомай,
Силистра, Смолян и Харманли. Обученията в страната се реализират с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Първият сезон на новия български сериал "Пътят на честта" ще…