Участвайте в Националния конкурс за рисунка „Моят празник“

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) организират четвъртото издание на Национален конкурс за рисунка „Моят празник“.

Целта на организаторите е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България.

В миналогодишното трето издание на конкурса участваха над 500 рисунки от цяла България.

В конкурса могат да участват деца от училища, школи и извънучилищни звена. Той се провежда в две възрастови групи 7-10 години и 11 – 15 години и е индивидуален. Всеки участник може да представи до две творби в съответната възрастова група. Жанровият обхват е живопис, графика, а материалите и техниката – по избор. Формат на творбите трябва да е 35/50 см /без паспарту/.

Всяка творба трябва да съдържа следната информация: Трите имена на автора – точен адрес, телефон и e-mail за връзка, възраст, ръководител, училище, школа, извънучилищно звено – точен адрес, телефон и e-mail за връзка

Творбите трябва да са придружени с опис. Крайният срок за изпращане и предаване на творбите е 4 ноември 2019 г.

Във всяка възрастова група ще бъдат раздадени следните награди: Специална награда на Община Стара Загора, Първа, втора и трета награда в двете възрастови групи, Поощрителни награди. Най –добре представилите се институции и ръководители получават грамота.

С одобрените от журито творби ще бъде подредена изложба, която ще се открие на 4 декември 2019 г. в зала „Лубор Байер“. Списък с имената на победителите и всички участници в изложбата ще бъдат публикувани на сайта на Център за подкрепа за личностно развитие.

Творбите се изпращат на адрес: За конкурса: “Моят празник“

ЦПЛР – СТАРА ЗАГОРА

ул. „Захарий Княжески“ 71, ет. 3,

6000 гр. Стара Загора

За информация: тел.042 629062,638698


image0 (9K)