Утре за честванията на 142-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението по път I-5 Габрово – Шипка – Казанлък

Утре – 24 август, от 8 ч. до 20 ч. за честванията на 142-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово – Шипка – Казанлък.

Транзитният трафик ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката, както следва:
за пътуващите от Северна към Южна България – от Русе и Велико Търново през Дебелец – Проход на Републиката – Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;
за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково – Проход на Републиката – Дебелец за Велико Търново и Русе.
Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута: Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.
В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер – Казанлък – път II-55 Гурково – Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на път I-5 с I-6).
През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


image0 (9K)