НАЙ-НОВИ:

Установена е самоличността на мъжа, получил 1 милион лева, откраднати от банковата служителка

„Самоличността на мъжа, за когото се твърди, че е получил близо 1 милион лева от банкова служителка, е установена. Предстои да се докаже дали той наистина е съучастник в престъплението”.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

„Предвиденото наказание за служителката е затвор за 10 години или повече. Тя е задържана за срок до 72 часа. Ще бъде решено дали тя ще бъде задържана за постоянно” , поясни Конов.

Той допълни, че засегнатите хора са около 30.

Във вторник 38-годишната банкова служителка Невена Й. беше арестувана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. Сигнал за деянието е подаден от финансовата институция, съобщиха от прокуратурата.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща ѝ изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата ѝ родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков заяви -  хората няма…