НАЙ-НОВИ:

Урсула фон дер Лайен: Необходим ни е План “Маршал” за Европа

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори призива си за солидна инвестиция в бюджета на ЕС в момент, в който блокът трябва да се справи с икономическите последици от епидемията от Covid-19.

В статия във в. “Велт ам Зонтаг” Фон дер Лайен, цитирана от ДПА, казва: “Нуждаем се от План “Маршал” за Европа”.

Няколко дни преди това тя предложи радикално преосмисляне на европейския бюджет за периода 2021 – 2027 г., така че той да бъде адаптиран към кризата и да се стигне до голям план за икономическо възстановяване като този на САЩ за Европа след Втората световна война.

Бюджетът на ЕС е приеман във всички страни като инструмент за солидарна компенсация и трябва да бъде адаптиран в съответствие с кризата, казва Фон дер Лайен.

“Много милиарди, които трябва да бъдат инвестирани днес, за да се избегне по-голяма катастрофа, ще свържат поколенията”, пише тя.

Според нея това ще поднови чувството за общност между европейските народи във време на криза.

Фон дер Лайен е уверена, че Европа скоро ще може да се възстанови.

Европейските правителства обаче са разделени по въпроса какви съвместни мерки да вземат за справяне икономическите последици на кризата с коронавируса, отбелязва ДПА. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
„В този момент е важно всички да покажем съпричастност и…