Урок по родолюбие и красиви мартенички за празника

На 1 март с урок по родолюбие СУ „Христо Смирненски“-Стара Загора отбеляза Националния празник на България – Трети март.

Първокласниците, умело ръководени от петокласничката Галя Златева в ролята на учителка, показаха знания и завидни артистични умения. С вълнение и гордост рецитираха Вазовото „Аз съм българче“ и произнасяха имената на героите, дали живота си за свободата.

През цялото време малките ученици чувстваха подкрепата и приятелското рамо на по-големите – участниците от групите за извънкласни дейности – „Театрално студио“ и вокална група „Смехорани“, с които заедно репетираха и подготвяха празника.

Училището се представи отлично в общинския конкурс за мартенички, организиран от ЦПЛР и Община Стара Загора. Колективните грамоти и награди и в трите възрастови групи – ПГ, 1-4 клас и 5-7 клас бяха връчени тържествено. Представител на училището беше петокласничката Елена Иванова.

На Първи март по традиция пратеници на пролетта от СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора, облечени в пъстри народни носии, пожелаха здраве, берекет и благоденствие на служителите от Регионално управление на образованието и Община Стара Загора и ги закичиха с красиво изработени мартеници.

Недка, Георги, Румен бяха посрещнати много радушно от госпожа Татяна Димитрова – началник на РУО и г-жа Иванка Сотирова – зам.-кмет на Община Стара Загора.

В топла и приятна обстановка учениците разказаха легендата за мартеничката и споделиха своите вълнения за училищния празник по случай Трети март. Разказаха за засвидетелстваното уважение към знамето и символното значение на цветовете по време на урока по родолюбие, в който са участвали с трепет и гордост.

Децата също получиха много мартеници и подаръци.

Тържеството завърши с прекрасната песен „Хубава си, моя горо“, която подеха всички – ученици, учители и родители.


image0 (9K)