Унгарци изритаха Лудогорец от Шампионсакта лига

Лудогорец допусна домакинска загуба от унгарския шампион Ференцварош с 2:3 и така приключи уастието си в квалификациите за Шапионската лига. Преди седмица българският шампион беше победен и в Будапеща с 1:2. Отпадането от предварителната фаза на ШЛ, означава, че тимът от Разград ще играе в мачовете за влизане в групите на Лига Европа. Попадение на Терзиев и автогол на Хайстер оформиха актива на Лудогорец, а Харатин, Скварка и Нгуен бяха точни за гостите.

Ференцварош имаше първата възможност в мача само след 60 секунди игра, но след центриране от статично положение, Скварка не успя да порази вратата на Ренан с глава.

Осезаем домакински натиск в началото на мача отсъстваше, но все пак играчите на Стойчо Стоев владееха повече топката.

Малко след четвърт час Ференцварош откри резултата. Зубков центрира от корнер към задната греда, където Харатин се извиси и вкара с глава в далечния ъгъл на Ренан.

В 20-ата минута Марселиньо имаше възможност да отбележи от пряк свободен удар, но шутът му срещна гредата на унгарската врата.

В ответната атака Ференцварош удвои преднината си. Моци действа разконцентрирано, Зубков му отне спорната топка и намери  Скварка, който от малък ъгъл реализира.

Лудогорец се съвзе бързо и отговори с гол на Георги Терзиев. Централният защитник на разградчани остана непокрит и засече центриране от корнер с глава. Топката, насочена в долния десен ъгъл, беше неспасяема за вратаря Дибуш.

Вихрените минути на Лудогорец Арена продължиха, като българският шампион получи правото да изпълни дузпа. Чибота пусна пас към Швиерчок, а полякът бе съборен от Ловреншич в наказателното поле. „Десетката“ на „орлите“ изпълни наказателния удар в стил „Паненка“, но Дибуш усети намеренията му и изби топката над напречната греда.

В следващите минути Лудогорец се опита да осъществи опасни офанзиви, но Ференцварош се защитаваше добре и не позволи изравняване на резултата до началото на почивката.

В първите минути на втората част Жоржиньо опита удар от далечна дистанция, но шутът му мина далеч от целта.

В 47-ата минута Токмак Нгуен проби десния фланг на разградската защита и стреля. Топката се отби в гърба на Горалски и излъга Ренан. Рикошетът попадна в мрежата на Лудогорец и беше счетен за автогол на полския национал – 3:1 в полза на Ференцварош.

Влезлият на мястото на Швиерчок Клаудиу Кешерю стреля опасно с едно от първите си докосвания в мача, но Дибуш спаси.

В 69-ата минута Лудогорец все пак стигна до втори гол в актива си. Чибота центрира към Кешерю в наказателното поле на Ференцварош, топката бе пропусната от всички футболисти, а бекът на гостите Хайстер се оказа на подходяща позиция, за да си отбележи нелеп автогол.

Играчите на Стойчо Стоев атакуваха и владееха играта в следващите минути, но като контрапункт на усилията им Козмин Моци си изкара директен червен картон за опасна игра 10 минути преди края на редовното време.

До края опасните положения и пред двете врати липсваха, а играта стана по-мудна. Все пак в първата минута на продълженията, Горалски опита изстрел от 30 метра, но Дибуш отрази удара.


image0 (9K)