Умишлено убийство на разстреляния в леглото мъж в с. Гранит разследва прокуратурата

29-годишен жител на село Гранит, община Братя Даскалови, беше намерен мъртъв със следи от огнестрелна рана в леглото. Сигналът да полицията за още топлия труп е бил подаден рано сутринта на 22 август от роднини на жената, с която живеел на семейни начала, съобщиха от областната дирекция на МВР в Стара Загора. От Окръжна прокуратура-Стара Загора заявиха, че вече е  образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Както ЗАРАТА писа, според направения оглед и експертизи мъжът, който е ром, е убит с изстрел от ловна пушка от упор. При появата на униформените жената на убития разказала, че съпругът й се прибрал преди полунощ почерпен и двамата се скарали. При това кавгата не приключила само с размяна на тежки думи, но жената отнесла и няколко шамара.

След края на скандала двамата си легнали. В просъница тя чула как се отваря вратата на стаята, в тъмното проехтял един-единствен изстрел, след което спящия в кревата мъж само изхъркал и умрял.

Според жителите на Гранит убитият имал доста конфликтен характер, често пийвал и вдигал скандали на съпругата си, с която нямали формално сключен брак. В същата къща живеели двете деца на жената от предходно съжителство с друг мъж.

Незабавно е предприето извършване на процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, който продължава и към момента.

До момента е установено, че е  открит труп на мъж  –  М.И., на 29 г., като по тялото му е имало три огнестрелни рани  – в областта на гърдите, гръдния кош и коремната област. При огледа на местопроизшествие са иззети 8 гилзи от оръжие, калибър 7,65 , вещи със следи от червеникава течност, вероятно кръв.

Назначени са и се извършват съдебно-медицинска, дактилоскопна, балистична и ДНК експертизи. Разпитват се свидетели. Към настоящия момент няма задържано лице, което да е привлечено в качеството на обвиняем за извършеното престъпление.

Наказанието,  което се предвижда за престъпление по чл. 115 от НК е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Мъж от старозагорско село е застрелян в леглото с ловна пушка, подозират жена му

 


image0 (9K)