Ужасяващо хладнокръвие и омраза в убиеца, застрелял вчера жена си на улицата

Радвам се, че убих Елена и всичко приключи. Мразех я, не я понасях. Стрелях 5 пъти по нея, но дори да имах 55 патрона, бих я застрелял с всичките! Това са първите думи на 64-годишния Венцислав Василев пред полицаите от 6-о РПУ, където той сам се преде, след като застреля жена си на улицата, пише „Телеграф“.

[ad id=“237001″]

Новината разкриха разследващи.  Кървавото убийство стана в петък малко след 15 часа в столичния квартал „Лагера“.

Бизнесменът разстрелял съпругата си Елена Василева с 4 куршума, показала аутопсията на тялото. Три часа преди да бъде ликвидирана 42-годишната жена подала сигнал в Софийската районна прокуратура срещу Венцислав за домашно насилие, разкриха от обвинението.

Тя не предполагала, че до 180 минути ще лежи мъртва до блока си. Елена Василева не живеела от около две години с мъжа, но не успели да стигнат до официален развод. Според съседи и приятели на жената, тя била жертва на системен тормоз от страна на Венцислав.

„Биеше я, тормозеше я физически и психически. Тя не издържа и го напусна. Отскоро започна работа като оценител на имоти и се радваше, че има как да гледа децата си. Сега вече са сираци“, разказаха нейни близки.

От МВР обясниха, че при тях има две жалби от Елена срещу Василев, като на тяхна база са издавани протоколи за предупреждение. Той имал и издадена ограничителна заповед да не я приближава на по-малко от 100 метра. Тя е пуснала 2 жалби и в прокуратурата. Така общият брой на сигналите срещу него са 4, сочи справка на органите на реда.

„Венцислав Василев е напълно адекватен. Разговаря спокойно и нормално с полицията, не изпитва никакво чувство за вина, напротив – радва се“, коментираха криминалисти. По думите им Василев имал мисия на живота и фикс идея – да убие Елена. Той въобще не попитал за двете си деца – на 5 и на 11 години, които остават сираци.

„Стрелях 5 пъти по нея, но дори да имах 55 патрона, бих я застрелял с всичките“, обяснил хладнокръвно бизнесменът по време на разпита му. Той направил самопризнания, но дори в хода на делото да се отметне, срещи него има десетки свидетели, които са видели как разстрелва Елена. Един от куршумите е пробил главата й, друг – гърдите, а третият и четвъртият попаднали в корема й, показала аутопсията.

[ad id=“218548″]


image0 (9K)