НАЙ-НОВИ:

Ужасяващи неща намерили в дома на поляка, убил тримата българи в Чикаго

Мъжът, който застреля петима свои съседи в Чикаго, трима от които българи, имал конфликти с обитателите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки на входната врата на апартамента си, сочещи, че планира насилие, съобщиха властите в Чикаго, цитирани от местни медии.

Следователите не са установили точната причина, поради която заподозреният – 66-годишният Кшищоф Марек, е застрелял съседите си в събота. Сред тях бяха и трима българи. На изслушване в районен съд вчера прокурорите казаха, че намерили две заплашителни бележки на полски – родния език на Марек, залепени от вътрешната страна на вратата в апартамента му. Детективите са открили в дома му листове с текстове на полски “без милост”, “помни какво са направили срещу теб”, “вие или ти трябва да платите за това”, обясни журналистът Елена Цанева пред БНТ.

Говорител на полицията каза, че Марек се карал със съседите си за дреболии – например с жена, която го ядосвала, защото според него стъпвала шумно по пода в апартамента над неговия.

Полският гражданин Криштоф Марек, не е плащал данъци, не е плащал наем за жилището си. Преди два месеца в сградата е идвала и полиция, защото той е ударил сина на една от убитите жени, като не се посочва коя, допълни още Елена Цанева.

Прокурорите разполагали и със съдебен документ, в който асоциацията на живеещите в блока искала да изгони Марек, защото не плащал ипотеката си и други вноски. На мъжа вероятно ще бъдат предявени обвинения в предумишлено убийство. Съдията нареди той да остане в ареста.

След новината за убийството на трима българи, нашата общност в Чикаго стартира кампания за набиране на средства, за да може телата на жертвите да бъдат докарани в родината. Около 50 000 долара са необходими за това, като в момента са набрани около 47 000 долара.

“Парите бяха събрани само за 48 часа и аз съм убедена, че останалите 3000 долара може би ще бъдат събрани до утре сутринта. Аз живея тук от 27 години и никога не съм виждала българите тук толкова обединени и толкова заедно. Дано занапред това да се случва по хубави поводи.”, каза още Елена Цанева. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
ГЪЛЪБОВО КВ. МИТЬО СТАНЕВ / ПОРАДИ РЕМОНТНИ ДЕЙНОСТИ ОТ ЕСО…