НАЙ-НОВИ:

УЕФА отнема домакинството ни срещу Ейре заради коронавируса

В програмата на родния национален футболен тим за новото издание на Лигата на Нациите по всяка вероятност ще настъпят промени.

По всичко личи, че мачът между България и Ейре, който бе насрочен за 3 септември в София, няма да се изиграе по план, или поне няма да е на “Васил Левски” в столицата.

Промяна ще настъпи в мястото на мача, като причината е пандемията от коронавирус. Това обяви президентът на ирландската федерация Гари Оуен, който категорично изключи възможността отборът да пътува до София.

Главният фактор за решението е, че при всички положения, играчите на Ейре ще трябва да изкарат задължителна карантина след прибирането си в Дъблин, независимо от статута си на футболни национали. Поне такива са разпоредбите към днешна дата.

Това ще им попречи да изиграят домакинството си срещу Финладния, което е три по-късно, а и би попречило на клубните кариери на играчите.

“Единият вариант е да играем в Дъблин, другият е УЕФА да ни прати на неутрален терен. В момента няма как да отидем да играем мача в София”, обяви Гари Оуен.

Възможно е УЕФА да вземе решение в полза на Ейре, като прати мача в Дъблин или на неутрален терен. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Lebanon - Beirut - blast - explosion ВИДЕО: "Надеждата изчезва". Как…