НАЙ-НОВИ:

Удар! Незаконна печатница за документи е разкрита в Костенец

Незаконна печатница за документи бе разкрита при полицейска операция в Костенец. Задържан е криминално проявен и осъждан мъж.

При акцията са иззети множество дипломи, удостоверения и свидетелства за завършено образование, както и незаконно притежавани боеприпаси, съобщава trafficnews.bg.

Действията на униформените са реализирани на 4 декември по обяд. В хода на планирана полицейска операция, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Костенец пристъпили към претърсване на частен имот в град Костенец, обитаван от 58-годишен криминално проявен и осъждан мъж. Той бил оборудван като спец фалшификаторско бюро.

От адреса са иззети пишещи машини, скенер, ксерокс, ламинатор, метална преса, множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация, шофьорски книжки, корици на дипломи и копия от бланки на документи, бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места, метални форми с изобразени на тях букви и цифри, метални плаки- заготовки, ксерокопия на документи за самоличност; печати на учебни заведения вкл. и нотариални, както и заготовки за такива.

Допълнително са открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Районна прокуратура- Ихтиман, 58- годишният фалшификатор е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл.308, ал.2, вр.ал.1 и по чл.339, ал.1 от НК. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Ако ЕС продължи да функционира по същия начин, ще има…