Уволнен от бензиностанция в Стара Загора много „обичал“ бившите си колеги

Задържаха в ареста 40-годишния Я.П., уволнен от бензиностанция в Стара Загора, който продължавал да посещава бившите си колеги, но бъркал в касата и си харесвал и други неща.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че Я.П. бил служител в бензиностанцията, но трудовото му правоотношение било прекратено. Въпреки това той често посещавал бившите си колеги на работното им място. В началото на август 2019 г. той решил да открадне пари от бензиностанцията. На 3-ти отишъл там под предлог, че иска да пие кафе с колегите си. Докато те му били заети да зареждат автомобили и да обслужват клиенти, Я.П. отворил касата и взел от нея сумата от 90 лева. На следващия ден по същия начин откраднал 230 лева и 17 билета от Националната лотария на обща стойност 84 лева – всичко за 404 лева.

В бензиностанцията имало монтирани охранителни видеокамери и така обвиняемия бил разкрит и задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Я.П. е бил освободен от затвора през месец септември 2016 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Я.П. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.


image0 (9K)