НАЙ-НОВИ:

Убитото на паркинг в София детенце било на 2 годинки – премазано от безхаберен шофьор на бус

Родителите на малкото дете, което бе блъснато от бус близо до столичния стадион “Локомотив”, били клиенти на стокова борса ‘”Илиянци”. Те посетили търговския комплекс, за да купят нова количка за игра за рожбата си.

Както ЗАРАТА съобщи, детето почина на място. Причините и обстоятелствата около инцидента продължават да се изясняват. Според официалните данни, малчуганът е бил на 2 години и 8 месеца.

Инцидентът настъпил малко преди 12 ч. на обяд, а водачът на буса убиец е установен. Той е останал на място и е изчакал органите на реда. Направените му проби за алкохол и наркотици се оказали отрицателни. Пристигналите на място екипи на Спешна помощ и на полицията, единствено успели да констатират смъртта на детето.

По случая е образувано досъдебно производство.

Очевидци разказаха, че произшествието е настъпило по невнимание, както от страна на родителите, които са оставили детето спокойно да се промушва между колите, така и от страна на водача.

Инцидентът настъпил, след като 2-годишното изтичало зад бус на търговец, който разтоварвал стоката си. След като приключил с работата си, шофьорът се качил в превозното средство и направил маневра назад, без да се подсигури, че зад него няма човек, и премазал малкото детенце.

Според някои очевидци, детето било придружавано не от своите майка и баща, а от баба си и дядо си. “Нямам думи, с които да опиша това, което видях. Бусът беше преминал през детето, то нямаше шанс за оцеляване”, разказа свидетел.

По неофициална информация водачът на превозното средство имал дългогодишен опит като шофьор. По време на стажа си той неколкократно извършил провинения на пътя, но вече е заплатил глобите си.

Около 2 часа след случилото се нямаше и следа от трагичния инцидент, а паркингът на търговския комплекс, в който настъпи трагедията, беше отворен за посетители на обектите.

blitz.bg

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Състезателката на СК "Недьо Ранчев" (Стара Загора) Дарина Стойчева се…