Убитият братовчед на издирвания Стоян Зайков не е пуснал полицията да претърси дома му по-рано. Зайков е крал от него преди време…

42-годишният Валентин Петров, който бе открит застрелян в дома си в Костенец вчера, не е допуснал полицаи в къщата, когато са поискали да я проверят. Той е казал, че сам ще провери дома си.

Петров се е държал спокойно и не е давал индикации за някакви притеснения. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов, съобщи dnes.dir.bg

Тялото на мъжа бе намерено, след като негов роднина го потърсил в дома му, който е в съседство на къщата на 43-годишния Стоян Зайков, издирван от шест дни за убийството на 38-годишната Милена Шишкова. Петров е трети братовчед на Зайков. Той е живеел сам, бил разделен със съпругата си, с която имат едно дете.

Знаем, че преди години Стоян Зайков е извършвал кражби от къщата на Валентин Петров. Но на този етап няма данни за някакъв пряк конфликт между двамата. В полицията няма подавани жалби. Просто са били като съседи – на „здравей здрасти“. Никой от съседите не е чул изстрели и не е видял нищо. Конкретика за настъпване на смъртта ще имаме по-късно днес, след като патолозите си свършат работата. На този етап не се знае дали Зайков е свързан с престъплението. Новото убийство е извършено с различно оръжие от първото на 38-годишната жена“, допълни Спасов.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов каза, че все още не е потвърдена връзка между двете убийства в Костенец, въпреки че не е изключена тази версия. Той допълни, че спецчастите и жандармерията ще останат в града, докато не бъде открит Зайков.

По думите на Иванов, има вероятност издирваният да се е укривал в къщата на убития Валентин.

„Пред нас 42-годишният мъж категорично е заявил, че ще ни оказва съдействия и че с каквото може ще ни е полезен. Не е имал притеснения и не ги е споделял с нас. Това ни навежда, че той може да е и евентуален помагач, но това са само догадки“, коментира главният секретар на МВР.

Попитан дали в дома на втората жертва са намерени доказателства, че там някои се е укривал, той отговори: „Няма данни, след направен опит са иззети веществени доказателства. Предстои им анализ. Със сигурност убиецът е пребивавал там, но дали през цялото време е бил там, или е влезнал непосредствено преди убийството, предстои за доказване“.


image0 (9K)