НАЙ-НОВИ:

Тялото на загиналия руски пилот го върнаха в Русия

Тялото на загиналия в Сирия пилот на Су-25 бе върнато в Русия.

Това е  станало със съдействието на турски военни, намиращи се в района на падането на самолета, съобщи rt.com. Министерство на отбраната в Русия е отправило искане до турската страна да бъдат върнати и обломките на сваления самолет.

[ad id=”225664″]

Най-голям интерес представлява двигателят, тъй като по нанесените му повреди би могло да се определи точно с каква ракета е бил свален руския пилот.

Церемонията по погребението на летеца ще бъде на 8 февруари във Воронеж. Днес президентът Владимир Путин присвои на Роман Филипов званието “Герой на Русия”.

Москва призна, че вина за свалянето на пилота има и Турция, която е отговаряла за този район и не е изпълнила напълно поетите ангажименти да осигури безопасност на самолетите, летящи над него.

[ad id=”263680″]

“Турските ни партньори не са поставили необходимите наблюдателни постове в района, както се бяхме договорили. Ставаше дума за 23-24 поста, а там има само няколко”, каза и министърът на външните работи Сергей Лавров. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
В България жените гласуват за пръв път през 1937 г.…